Во изминативе 24 часа направени се вкупно 868 теста.

Позитивни случаи случаи има вкупно 67 позитивни лица од корона вирусот. Додека пак во изминативе 24 часа има починато еден пациент.

Вкупно оздравени се 25 лица од корона вирусот.

Овие бројки денес ги соопшти министерот Венко Филипче на прес конференција.