Според информацијата од Центарот за јавно здравје во Велес во изминатите 24 часа се регистрирани 6 нови случаи на Ковид-19 на територијата на град Велес.

Кај новодијагностицираните лица тимот на Центарот за јавно здравје Велес  изврши епидемиолошка анкета на заболените и нивните контакти, истите се пријавени во Државниот санитарен и здравствен инспекторат и е побарано решение за 14 дневна изолација

Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашиот град изнесува 77 лица од кои 19 излечени, 3 смртни случаи и 55 активни.

Во изминатото деноноќие се земени примероци од 25 лица од страна на Центарот за јавно здравје – Велес

Почитувани сограѓани и сограѓанки,▶️Ве известуваме дека во изминатите 24 часа се регистрирани 6 нови случаи на…

Gepostet von JZU Centar za javno zdravje Veles – Higienski am Freitag, 1. Mai 2020