Документи, видео снимки, фотографии, апликации – секојдневние во речиси сечиј телефон.

Многумина од вас неретко се соочуваат до полна меморија на своите мобилни телефонот. Овие шест мали трикови кои ќе ги прочитате во продолжение ќе ви помогнат да ослободите дел од вашата меморија, а важните податоци кои ги имате да ви бидат зачувани.

1.Избришете ги апликациите кои не ви потребни, односно не ги користите

2.Бришете ја кеш меморијата

3.Користете мемориска картичка доколку имате можност

4.Важните содржини префрлете ги на друг уред

5.Оптимизирајте го телефонот

6.Избришете ги непотребните фотографии и видео снимки