Во изминатото деноноќие на територијата на СВР Велес биле казнети вкупно 51 лице за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита, информира Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.

Од казнетите 51 лице, 35 се во Велес, седум во Кавадарци и девет во Неготино.