Поранешниот министер за финансии и поранешен директор на УЈП Кирил Миновски е гостин вечерва на „КликПлус“ на ТВ21. Тој зборува за економските последици кои ќе ги предизвика пандемијата од коронавирусот.

Миновски рече дека најпрво се покажувала дека економската состојба е сјајна, за потоа да се види дека државната каса всушност е празна.

„Очигледно е дека државната каса е празна, и покрај претходните изјави дека имаме ликвиден буџет и сјајна економска ситуација“, рече Миновски.