Во фејзбук групата Велес низ минатото и денес наидовме на една интересна фотографија која за жал потсеќа на денешното време.

Се работи за фотографија на која е прикажана пропусница за движење за време на полицискиот час кој бил воведен во далечната 1945 година.

Фотографијата е поставена од нашиот сограѓанин Ацо Думовски.