Добро еве вака сега идеме од Англија :14 дена седиме доктор видовме првите 2 дена и се пријавивме за тестирање и чекаме да не тестираат, никој не иде ни да дојде да не види да не прегледа да не праша како сме, храна катастрофа вода катастрофа, доктор нема, не држат 14 дена без тестирање во хотел Стоун бриџ, … Се пожалив на дијареа , 2 дена од промена на вода и храна без температура и слични др симптоми сето тоа помина, бев 8 семптември болницата докторот пиша дека е многу мала веројатноста за Ковид19 и да бидам тестиран и јас и мојот цимер. Еве веке ден 10 никој не дое да не види а не па да не тестира.Во мегувреме баравме да не тестираат се јавивме во центар за јавно здравје ни побараа податоци оставивме и ни рекоа дека ке дојдат да не тестираат мегутоа никој не дојде, се јавивме и во министерството за здраство и плус побаравме од полицијата што не обезбедуваат да превземат и да информираат за нашето тестирање, рекоа дека ке пренесат и не добивме ништо повратно. На излегување кога требаше да не пуштат со спремни куфери во самоизолација 14 дена нови, човек кој разговара со нас кој се именува и нагласи дека не е доктор рече дека мене и мојот цимер мора да не задржи. Мојот цимер го праша до кога и одговорот беше додека не ве тестираат. Му укажавме неколку пати баравме да не тестираат од неколку институции и дека никој не дојде да не тестира барајќи од него да реагира тој или да оргнизира да дојдат медицински лица да не тестираат на тоа што он одговори (тоа не е моја работа). До кога ке не држат затворени лишени од слобода чекајќи да не тестираат ако никој упорно не доаѓа да не тестира иако ние бараме. Венко Филипче дали некој ке сноси одговорност за ова или пак ке биде за се друго што се случуе во државава и ке биде пак како и за се друго.

Има ли некој нормален???

Добро еве вака сега идеме од Англија :14 дена седиме доктор видовме првите 2 дена и се пријавивме за тестирање и…

Gepostet von Grumbar Ceco am Sonntag, 19. April 2020