Во изминатите 24 часа во Индија се ртегистрирани 1.486 бовозаболени лица со Ковид-19, со што вкупниот број на инфицирани се искачи над 20.000 луѓе.

Индиското Министерство за здравство соопшти дека во изминатото деноноќие починаче 49 луѓе, со што вкупната бројката на смртни случаи изнесува 681.

Најголем број на новозаразени е регистриран во понеденикот, кога беа пријавени повеќе од 1.500.