Бројот на потврдените случаи на зараза со новиот тип коронавирусо во Германија за последното деноноќие пораснал за 1.018 пациенти, на вкупно 155.193 лица,

Ова го појажуваат најновите податоци објавени во понеделникот утрото од страна на референтниот Институт „Роберт Кох“.

Истовремено, бројот на смртни исходи од заболувањето Covid-19, во последното деноноќие во Германија се зголемил за 110, на вкупно 5.750 починати.