Поранешниот претседател на скопскиот Кривичен суд Владимир Панчевски е осуден на 3 години и 6 месеци затвор.

Пресудата доцна вечерва ја објави судијата Валентина Ѓорѓиевска од Велешкиот суд.

Одлуката беше донесена експресно по само 40-тина минути од завршните зборови на одбраната, обвинетиот и обвинителството.