Борец успеа да го освои Кратово откако победи со 1-2. Христијан Грозданоски донесе предност за кратовци во 21.минута, Борец израмни преку Оливер Стоименовски во 63.минута од натпреварот, а изненадувањето го донесе Ѓорѓи Ѓорѓиев во 94 минута.