Во Основниот суд во Штип утре ќе започне судскиот процес против двајцата млади штипјани кои се товарат за кривичното дело насилство, поврзано со претепувањето на 22-годишна девојка.

За С. А. (23) и П. Р. (26) судот претходно одреди мерка притвор од седум дена, а потоа го продолжи за 30 дена. Во меѓувреме, штипската адвокатска фела се откажа од нивно застапување, но, како што дознаваме, еден адвокат од Велес прифатил.

Целиот текст прочитајте го на СДК.ком